USB port was working now it isn’t sorta...

Spank

Well-Known Member
Joined
Mar 29, 2017
Messages
1,650
Reaction score
2,509
Location
Colorado
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon, 2020 Dodge Challenger RT Scat Pack
I'm dusting off this old thread because I had the same thing happen to me this morning. Both my USB2 and USB3 ports weren't working, the LED light surrounding them was out, and plugging anything into USB1 was futile because the screen kept telling me an supported device was already plugged in.

Just like most technology, a nice hard reset did the trick. I pulled fuse F11 from the fuse box which controls power to the UConnect's USB and auxiliary ports, waited a few seconds, popped it back in, and all was good. I didn't see this mentioned here when troubleshooting the issues you guys were running into, but should it happen to someone else, I'd try the fuse before going through the tedious process of having the dealership replace a bunch of hardware.
Advertisement

 

jroman

Well-Known Member
First Name
Jorge
Joined
Jan 13, 2018
Messages
735
Reaction score
1,010
Location
Chicago, IL
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler JLU Sahara (Granite)
Occupation
BCBA
Vehicle Showcase
1
Thanks for sharing. My part was loose which is why I wanted them to either fix it or replace it. So far, still working.
 

Bondshasha

Member
First Name
Yvonne
Joined
Mar 23, 2018
Messages
9
Reaction score
2
Location
Treasure Island Florida
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon
I'm dusting off this old thread because I had the same thing happen to me this morning. Both my USB2 and USB3 ports weren't working, the LED light surrounding them was out, and plugging anything into USB1 was futile because the screen kept telling me an supported device was already plugged in.

Just like most technology, a nice hard reset did the trick. I pulled fuse F11 from the fuse box which controls power to the UConnect's USB and auxiliary ports, waited a few seconds, popped it back in, and all was good. I didn't see this mentioned here when troubleshooting the issues you guys were running into, but should it happen to someone else, I'd try the fuse before going through the tedious process of having the dealership replace a bunch of hardware.
Frustrated, My jeep has been back to the dealership twice for this problem for a total of 14 days with no resolve. I came to look at this thread and found this new entry. So I went out to see if I could get mine to work. It has not worked since the day I picked it up three months ago. This trick worked if the phone was plugged in and you connect was on when pulling the fuse. But if I disconnected the phone it stopped working again. I repeated this experiment several times. Same result each time.
 

Spank

Well-Known Member
Joined
Mar 29, 2017
Messages
1,650
Reaction score
2,509
Location
Colorado
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon, 2020 Dodge Challenger RT Scat Pack
Frustrated, My jeep has been back to the dealership twice for this problem for a total of 14 days with no resolve. I came to look at this thread and found this new entry. So I went out to see if I could get mine to work. It has not worked since the day I picked it up three months ago. This trick worked if the phone was plugged in and you connect was on when pulling the fuse. But if I disconnected the phone it stopped working again. I repeated this experiment several times. Same result each time.
That's a bummer. Obviously, mine was just a minor glitch, but it sounds like you and others in this thread have/had a more serious issue. I'm sure they'll get it resolved.
 

Bondshasha

Member
First Name
Yvonne
Joined
Mar 23, 2018
Messages
9
Reaction score
2
Location
Treasure Island Florida
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon
That's a bummer. Obviously, mine was just a minor glitch, but it sounds like you and others in this thread have/had a more serious issue. I'm sure they'll get it resolved.
Just got off the phone with Jeep. They confirmed a verity of problems with the 7” radios and CarPlay. No solutions have been identified. I was told that the dealership would be paid under warranty to replace the 7” with the 8” display that don’t seem to have the CarPlay problem (couple hours labor). Side note..... I was informed that “some” have a special bracket installed to house the 7” and that bracket would have to be removed. That would add hours onto the repair/replacement.
 

Spank

Well-Known Member
Joined
Mar 29, 2017
Messages
1,650
Reaction score
2,509
Location
Colorado
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon, 2020 Dodge Challenger RT Scat Pack
Just got off the phone with Jeep. They confirmed a verity of problems with the 7” radios and CarPlay. No solutions have been identified. I was told that the dealership would be paid under warranty to replace the 7” with the 8” display that don’t seem to have the CarPlay problem (couple hours labor).
Dude! Sweet!

Side note..... I was informed that “some” have a special bracket installed to house the 7” and that bracket would have to be removed. That would add hours onto the repair/replacement.
Of course it is. The dealership is going to milk Chrysler all they can for that sweet service cash, even though it takes less than five minutes to remove the HVAC control panel, the UConnect bezel, and the entire unit itself from the center of the dash. In fact, it took me longer to type out, edit, and post this reply than it does to remove the unit from the dash.
 

Jessica_8604

New Member
First Name
Jessica
Joined
May 3, 2018
Messages
1
Reaction score
0
Location
Houston, Tx
Vehicle(s)
2018 JLU Sahara
My Jeep is at the dealership as we speak for the same issue. I took it in Tuesday and they told me yesterday (Wed) that since I have an iPhone, it will only work 'sometimes'. It worked for the first two months just fine and hasn't worked for 2.5 weeks now. I wasn't informed when I purchased the Jeep that it would only work sometimes. What kind of response is that? Anyways, I asked them to check the wiring to the head unit to see if it was loose and haven't heard anything since. Maybe I'll mention the replacing of the 7" with the 8" & see where that goes.
 

NJSP117

Well-Known Member
Joined
Feb 23, 2018
Messages
63
Reaction score
27
Location
New Jersey
Vehicle(s)
2015 JKU Hard Rock (Billet) , 2018 JLU Rubicon (Granite), 2019 Ford Raptor
I just realized today that mine is doing the same thing...none of the USBs work, they used to work, as I keep my iPod in the center console. But now the head unit doesn't recognize it....in any of the ports...I have the 8" screen
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,550
Reaction score
2,245
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
My Jeep is at the dealership as we speak for the same issue. I took it in Tuesday and they told me yesterday (Wed) that since I have an iPhone, it will only work 'sometimes'. It worked for the first two months just fine and hasn't worked for 2.5 weeks now. I wasn't informed when I purchased the Jeep that it would only work sometimes. What kind of response is that? Anyways, I asked them to check the wiring to the head unit to see if it was loose and haven't heard anything since. Maybe I'll mention the replacing of the 7" with the 8" & see where that goes.
Hi Jessica_8604,

Thank you for sharing your experience. We are sorry to hear that you are having difficulties with your iPhone. Please message us with your VIN and mileage to provide further assistance while your Jeep is in service.

Darlene
Jeep Social Care Specialist
 

js1911

Member
First Name
Jim
Joined
Feb 8, 2018
Messages
8
Reaction score
4
Location
Roscoe, NY
Vehicle(s)
1978 CJ-7
I’ve searched for this and cannot find anything specific to the new wranglers. I have a JLU Rubicon and have been using my Console USB port (media input 2) for my iPhone and CarPlay. It has worked perfectly until today. I’ve checked fuses, and swapped phone cords with no luck. Other USB ports work and support CarPlay but I cannot figure out what happened to the console USB port.
Same problem. Worked good for 2 weeks. Now all USB ports charge but CarPlay does not connect. I have an 8” screen. I tried deleting all connections, pulling the fuse, etc but nothing works.
 

xeon

Well-Known Member
First Name
John
Joined
Jan 18, 2018
Messages
311
Reaction score
234
Location
California
Vehicle(s)
JLU Rubicon
1450 miles on JLUR with 8.4" unit. Was on my way to work....CarPlay working fine iPhone 6Plus .....then in the middle of the ride, my passenger plugged in another iPhone that he has plugged in many times and boom...CarPlay stopped functioning, USB ports stopped charging and only thing working is bluetooth...USB ports dead. Restarted the phone, restarted the jeep, reset the parring and nothing. Going to try the fuse reset and see if that fixes it. But this sounds like software more than hardware.
 

xeon

Well-Known Member
First Name
John
Joined
Jan 18, 2018
Messages
311
Reaction score
234
Location
California
Vehicle(s)
JLU Rubicon
1450 miles on JLUR with 8.4" unit. Was on my way to work....CarPlay working fine iPhone 6Plus .....then in the middle of the ride, my passenger plugged in another iPhone that he has plugged in many times and boom...CarPlay stopped functioning, USB ports stopped charging and only thing working is bluetooth...USB ports dead. Restarted the phone, restarted the jeep, reset the parring and nothing. Going to try the fuse reset and see if that fixes it. But this sounds like software more than hardware.

UPDATE:
Fuse removed....waited 30 seconds...re-inserted....USB ports still not functioning.
 

jebjkey

Well-Known Member
Joined
Apr 23, 2018
Messages
141
Reaction score
117
Location
Hawaii
Vehicle(s)
Wrangler JL Unlimited Sport S
Vehicle Showcase
1
I took my JLUS in for the center console USB having intermittent operation [and some other problems like misfire CEL and digital to speedometer mismatch]. The dealer said they found the cable going between the front USB port and the console USB port pinched. I have not been able to test if it works now or not since my Jeep is still in service for the CEL [rebuilding the valve train]. When I get it back [hopefully by next week] I will be sure to test the center console USB, and the misfire condition of course. And the dealer said the digital to speedometer mismatch is normal [anything within 3 mph is good]. I just laughed and called BS. Do not know what is happening with that yet.

Took it in for service originally on 26 Apr. Have not had it since.
 

clymber

Member
Joined
Mar 1, 2018
Messages
23
Reaction score
74
Location
USA
Vehicle(s)
1997 Wrangler TJ, 2018 JLU (RIP), and 2018 JLU #2
Just adding a "me too" to this thread. The front USB ports in my 5 day old Sahara have failed. I was using them with Android Auto, but now there's no light / power / connection on the ports. (Double checked w/ several different cables / devices). The other USB ports are still working fine, and I can connect through them.

I really don't want to take my Jeep in for service for this issue. I'm going to try the reset, but assuming that doesn't work, does anyone have some quick directions on pulling the bezel / radio so I can check for loose connections?

Thanks!
 
Advertisement

Jim Marsh Chrysler Jeep
 
Advertisement
Top