uConnect Cutting out issue...

Medictrode

Well-Known Member
Joined
Nov 30, 2017
Messages
50
Reaction score
22
Location
South Jersey
Vehicle(s)
2018 JL Rubicon, 2017 Ram 2500 Power Wagon
Hello all, and @JeepCares


I have the 8.4 uConnect NAV in my 2018 JL and I've been having intermittent problems with it over the past few months. First issue ; I've had 2 freezes that have resolved on their own over the course of 10 minutes and it rebooting itself..

Second issue; While listening to the FM/AM/SXM/AUX Input or Bluetooth music the audio will constantly cut out every 5-6 seconds. This will happen intermittently, by itself with no causes that make it occur. I've tried letting it sit while off, but the only thing I've found that works is pulling the 20Amp radio fuse(I think F97) and letting it sit for 30 seconds, then putting it back in. The uConnect will reboot in a basic no feature mode(no nav, no SXM) after starting the Jeep.. Then I need to shut the Jeep off again, open the door so the radio turns off, then restart again. The uConnect will then have all of it's features, and I need to reset the theme, however all other presets are ok..

Third issue; Pretty much the same as the second with the same solution, except instead of it cutting out there is constant white noise mixed in with the music.
I should also note that during both situations, the only time each issue occurs it's not present while making a phone call..

I tried going to the stealer and talking to their parts changer, but their pre programmed "Could not replicate"statement is presented to me, which is no surprise.

Has anyone had a similar issue, and if so what was the solution? Thanks for all the help..





Advertisement

 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,367
Reaction score
2,104
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
Hello all, and @JeepCares


I have the 8.4 uConnect NAV in my 2018 JL and I've been having intermittent problems with it over the past few months. First issue ; I've had 2 freezes that have resolved on their own over the course of 10 minutes and it rebooting itself..

Second issue; While listening to the FM/AM/SXM/AUX Input or Bluetooth music the audio will constantly cut out every 5-6 seconds. This will happen intermittently, by itself with no causes that make it occur. I've tried letting it sit while off, but the only thing I've found that works is pulling the 20Amp radio fuse(I think F97) and letting it sit for 30 seconds, then putting it back in. The uConnect will reboot in a basic no feature mode(no nav, no SXM) after starting the Jeep.. Then I need to shut the Jeep off again, open the door so the radio turns off, then restart again. The uConnect will then have all of it's features, and I need to reset the theme, however all other presets are ok..

Third issue; Pretty much the same as the second with the same solution, except instead of it cutting out there is constant white noise mixed in with the music.
I should also note that during both situations, the only time each issue occurs it's not present while making a phone call..

I tried going to the stealer and talking to their parts changer, but their pre programmed "Could not replicate"statement is presented to me, which is no surprise.

Has anyone had a similar issue, and if so what was the solution? Thanks for all the help..
Hi Medictrode,
We're sorry to hear about all of these concerns that you have! We completely understand how frustrating this may be. If these concerns continue to occur, please send us a private message and we will gladly have a case escalated on your behalf.
Lydia
Jeep Social Care Specialist
 

Roadglide

Well-Known Member
First Name
Matt
Joined
Aug 31, 2018
Messages
131
Reaction score
55
Location
Southwest, FL
Vehicle(s)
2019 Rubicon
Hi Medictrode,
We're sorry to hear about all of these concerns that you have! We completely understand how frustrating this may be. If these concerns continue to occur, please send us a private message and we will gladly have a case escalated on your behalf.
Lydia
Jeep Social Care Specialist
 

Roadglide

Well-Known Member
First Name
Matt
Joined
Aug 31, 2018
Messages
131
Reaction score
55
Location
Southwest, FL
Vehicle(s)
2019 Rubicon
My 2019 Rubicon is only a month old Radio quit working today. I have 8.4 screen The screen comes up but no sound, XM or FM etc.
 

GreyFox

Well-Known Member
First Name
Brandy
Joined
Oct 11, 2018
Messages
3,055
Reaction score
5,969
Location
Ohio
Vehicle(s)
17 JKU, 19 JL
My 2019 Rubicon is only a month old Radio quit working today. I have 8.4 screen The screen comes up but no sound, XM or FM etc.
Did you hit the mute button by chance?
 

melendez69

Well-Known Member
First Name
Marc
Joined
Jun 22, 2018
Messages
2,841
Reaction score
4,780
Location
Pineville NC
Vehicle(s)
2018 3.6 JLR / 2013 911 / 2013 E92 M3
Occupation
Backup for The Stig
Vehicle Showcase
1
Hello all, and @JeepCares


I have the 8.4 uConnect NAV in my 2018 JL and I've been having intermittent problems with it over the past few months. First issue ; I've had 2 freezes that have resolved on their own over the course of 10 minutes and it rebooting itself..

Second issue; While listening to the FM/AM/SXM/AUX Input or Bluetooth music the audio will constantly cut out every 5-6 seconds. This will happen intermittently, by itself with no causes that make it occur. I've tried letting it sit while off, but the only thing I've found that works is pulling the 20Amp radio fuse(I think F97) and letting it sit for 30 seconds, then putting it back in. The uConnect will reboot in a basic no feature mode(no nav, no SXM) after starting the Jeep.. Then I need to shut the Jeep off again, open the door so the radio turns off, then restart again. The uConnect will then have all of it's features, and I need to reset the theme, however all other presets are ok..

Third issue; Pretty much the same as the second with the same solution, except instead of it cutting out there is constant white noise mixed in with the music.
I should also note that during both situations, the only time each issue occurs it's not present while making a phone call..

I tried going to the stealer and talking to their parts changer, but their pre programmed "Could not replicate"statement is presented to me, which is no surprise.

Has anyone had a similar issue, and if so what was the solution? Thanks for all the help..
This is a well-known issue... there's a recent post out there where an owner was told this would be resolved/fixed with an upcoming software update in April. Hopefully this holds true.

Here's one of a few: https://www.jlwranglerforums.com/fo...-cutting-in-and-out.16947/page-16#post-569942
 
OP

Medictrode

Well-Known Member
Joined
Nov 30, 2017
Messages
50
Reaction score
22
Location
South Jersey
Vehicle(s)
2018 JL Rubicon, 2017 Ram 2500 Power Wagon
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #7
Thank you for the help, and I am following that thread now. I knew it was something that I wouldn't get too much help on until they sort it all out.... There is still just something about an older vehicle with none of this crap in it to go wrong..
 

pablo_max3045

Well-Known Member
Joined
Feb 2, 2019
Messages
586
Reaction score
540
Location
Germany (ex-pat)
Vehicle(s)
2019 Rubicon
Occupation
Engineering project manager
Luckily this hasn't happened to mine until now. It does happen all the time in my VW Passat though. Sometimes the screen also goes off but the sound works. Sometimes the satnav only wants to go to Poland. Hey...German car;

It may be interesting for people to know that almost no manufacturer actually makes their own infotainment system. Companies like Harmon and various others produce them and then integrate them into the vehicle.
 

NOMAD-0311

Well-Known Member
First Name
Shaun
Joined
May 27, 2018
Messages
158
Reaction score
91
Location
Puerto Rico
Vehicle(s)
Scat Pack Challenger
It’s a UConnect issue. I have the 8.4” in my Challenger and had all these same issues. Freezing, wouldn’t turn off when the car was turned off, blank screens, wouldn’t reset, wouldn’t connect when plugging in my phone.

It’s been better the last few months after some updates, but it has never been as good as the Sync system in our Ford Raptor. I hope they eventually get the bugs out since I pick up my JLUR on 3/6
 
OP

Medictrode

Well-Known Member
Joined
Nov 30, 2017
Messages
50
Reaction score
22
Location
South Jersey
Vehicle(s)
2018 JL Rubicon, 2017 Ram 2500 Power Wagon
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #10
It’s a UConnect issue. I have the 8.4” in my Challenger and had all these same issues. Freezing, wouldn’t turn off when the car was turned off, blank screens, wouldn’t reset, wouldn’t connect when plugging in my phone.

It’s been better the last few months after some updates, but it has never been as good as the Sync system in our Ford Raptor. I hope they eventually get the bugs out since I pick up my JLUR on 3/6
I have the 8.4Nav in my RAM 2500 and it's been fine for a few years now. It does have the older not as touch sensitive screen though, whereas the JL has upgraded graphics and operates more smoothly, when it's working anyway.. :whew:
 

bamchenry

Well-Known Member
First Name
Brian
Joined
Nov 21, 2018
Messages
60
Reaction score
52
Location
NJ
Vehicle(s)
2018 JL Wrangler Unlimited Rubicon, '18 JL Sport
Vehicle Showcase
1
It’s a UConnect issue. I have the 8.4” in my Challenger and had all these same issues. Freezing, wouldn’t turn off when the car was turned off, blank screens, wouldn’t reset, wouldn’t connect when plugging in my phone.

It’s been better the last few months after some updates, but it has never been as good as the Sync system in our Ford Raptor. I hope they eventually get the bugs out since I pick up my JLUR on 3/6
Funny, SYNC system is the main reason we could not wait to dump our Ford Explorer. I’ve had a couple of issues with the 8.4” UConnect, but it’s by far more responsive and useful than the SYNC. Granted the Explorer was a 2014, so it’s probably gotten substantially better.
 

NOMAD-0311

Well-Known Member
First Name
Shaun
Joined
May 27, 2018
Messages
158
Reaction score
91
Location
Puerto Rico
Vehicle(s)
Scat Pack Challenger
Funny, SYNC system is the main reason we could not wait to dump our Ford Explorer. I’ve had a couple of issues with the 8.4” UConnect, but it’s by far more responsive and useful than the SYNC. Granted the Explorer was a 2014, so it’s probably gotten substantially better.
Guess it’s all about the luck of the draw then. Our 13 Raptor was good with the exception of the voice stuff. Damn nav never understood me. Our new 18 Raptor has been great so far, the voice commands seem to work better.

My Challenger is a 17. For the first year it was issue after issue. Took it to the dealer and they pushed some updates to it and did some other work and it has been better. Was still getting some freezing but not as bad as it was. Challenger is being sold in a few days anyway so I can go pick up my JLUR
 

superK

Banned
Banned
First Name
Claudio
Joined
Nov 13, 2018
Messages
7
Reaction score
2
Location
miami, fl
Vehicle(s)
JL Rubicon Manual
8.4 Uconnect constantly freezes. Could replicate issue until I decided to record videos with my phone every time it happens. Dealer said they were ordering replacement. We’ll see. Again, quality control in these vehicles is close to none.
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,367
Reaction score
2,104
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
8.4 Uconnect constantly freezes. Could replicate issue until I decided to record videos with my phone every time it happens. Dealer said they were ordering replacement. We’ll see. Again, quality control in these vehicles is close to none.
Hi, I'm sorry to hear this happened. Please let me know if there is anything my team can do to assist you further.

Alison
JeepCares
 

Advertisement




PSC Motorsports
 



Advertisement
Top