Uconnect 8.4 with Alpine system

NewJLU2019

Well-Known Member
Joined
Jul 19, 2019
Messages
942
Reaction score
1,480
Location
Wylie Tx Suburb of Dallas
Vehicle(s)
2021 Rubicon Unlimited 2019 Sahara Unlimited
Occupation
Retired Now
Vehicle Showcase
1
Driving home today the radio 8.4 Uconnect went from normal to Loud Static sound with music hard to hear. I read someone had this happen. Sirius XM did Refresh signal but I switched over to the FM and same sound. I think it has something to do with the Active Noise Canceling system. I have the Alpine System. Any thoughts ?





Advertisement

 

viper88

Well-Known Member
First Name
Nick
Joined
Apr 22, 2018
Messages
3,422
Reaction score
3,167
Location
IL
Vehicle(s)
'19 JLR 2.0T
Driving home today the radio 8.4 Uconnect went from normal to Loud Static sound with music hard to hear. I read someone had this happen. Sirius XM did Refresh signal but I switched over to the FM and same sound. I think it has something to do with the Active Noise Canceling system. I have the Alpine System. Any thoughts ?
Which engine do you have? Only the 2.0T with 8.4 and Alpine has the ANC. The 3.6 does not.
 
OP
NewJLU2019

NewJLU2019

Well-Known Member
Joined
Jul 19, 2019
Messages
942
Reaction score
1,480
Location
Wylie Tx Suburb of Dallas
Vehicle(s)
2021 Rubicon Unlimited 2019 Sahara Unlimited
Occupation
Retired Now
Vehicle Showcase
1
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #3
2.0 Turbo and Alpine with ANC
 
OP
NewJLU2019

NewJLU2019

Well-Known Member
Joined
Jul 19, 2019
Messages
942
Reaction score
1,480
Location
Wylie Tx Suburb of Dallas
Vehicle(s)
2021 Rubicon Unlimited 2019 Sahara Unlimited
Occupation
Retired Now
Vehicle Showcase
1
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #4
2.0 Turbo and Alpine with ANC
Also found out ANC want effect Radio. Its has the 4 Microphones only. I was looking for the Soft Reset of Uconnect Radio I found out how to do soft reset. Waiting to see what happens overnight. Read someone had same issue and it was back to normal next day.
 
OP
NewJLU2019

NewJLU2019

Well-Known Member
Joined
Jul 19, 2019
Messages
942
Reaction score
1,480
Location
Wylie Tx Suburb of Dallas
Vehicle(s)
2021 Rubicon Unlimited 2019 Sahara Unlimited
Occupation
Retired Now
Vehicle Showcase
1
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #5
Well just like the person I read about in another Thread my Uconnect Radio 8.4 Alpine system came on this morning normally. The loud Static noise over riding music stopped. Sirius XM sent Refresh signal and did Power reset yesterday but didn't help. They had me put FM station on and it was same way so it was the Uconnect system. I was going to do the Soft Reset of Radio if didn't come on today. Some Glitch I would think. Going to call Uconnect today and ask if this is known issue.
 

swozey

Well-Known Member
First Name
Mike
Joined
Dec 18, 2017
Messages
401
Reaction score
290
Location
Denver, CO
Vehicle(s)
2018 JLUR
Vehicle Showcase
1
Which engine do you have? Only the 2.0T with 8.4 and Alpine has the ANC. The 3.6 does not.
Wait is this true? I've heard I had ANC before the 2.0t was even for sale.
 

viper88

Well-Known Member
First Name
Nick
Joined
Apr 22, 2018
Messages
3,422
Reaction score
3,167
Location
IL
Vehicle(s)
'19 JLR 2.0T
Wait is this true? I've heard I had ANC before the 2.0t was even for sale.
I am pretty sure it's only on 2.0T engine with the 8.4" and Alpine. I got confirmation from Jeep Cares a while back. Check your window sticker. I have a 2.0T with 8.4" and Alpine. ANC is listed on my window sticker.
 

Loose7580

New Member
First Name
Lonnie/Candace
Joined
Aug 24, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Location
Corpus Christi
Vehicle(s)
2019 Jeep Wrangler Rubicon
Well just like the person I read about in another Thread my Uconnect Radio 8.4 Alpine system came on this morning normally. The loud Static noise over riding music stopped. Sirius XM sent Refresh signal and did Power reset yesterday but didn't help. They had me put FM station on and it was same way so it was the Uconnect system. I was going to do the Soft Reset of Radio if didn't come on today. Some Glitch I would think. Going to call Uconnect today and ask if this is known issue.
So the static noise did stop?
 
OP
NewJLU2019

NewJLU2019

Well-Known Member
Joined
Jul 19, 2019
Messages
942
Reaction score
1,480
Location
Wylie Tx Suburb of Dallas
Vehicle(s)
2021 Rubicon Unlimited 2019 Sahara Unlimited
Occupation
Retired Now
Vehicle Showcase
1
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #9
So the static noise did stop?
Yes just like the Person I read on another Jeep Thread said. His came back on fine overnight. Mine came back on fine overnight and has not happened again.

Yes, I have the 2.0 Turbo 8.4 Uconnect with Alpine system and ANC. My Window Sticker list my ANC and windshield has Acoustic written on the left corner.
 

Loose7580

New Member
First Name
Lonnie/Candace
Joined
Aug 24, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Location
Corpus Christi
Vehicle(s)
2019 Jeep Wrangler Rubicon
Yes just like the Person I read on another Jeep Thread said. His came back on fine overnight. Mine came back on fine overnight and has not happened again.

Yes, I have the 2.0 Turbo 8.4 Uconnect with Alpine system and ANC. My Window Sticker list my ANC and windshield has Acoustic written on the left corner.
Mine did too overnight.
 

Jolly’s Jp

Active Member
First Name
Kevin
Joined
Nov 14, 2018
Messages
30
Reaction score
27
Location
NC
Vehicle(s)
2021 JLUR, 2018 Audi A5 Sportback
If you find out please let me know
I think this is the same thing that I had. I pulled the fuse for the radio and reinstalled. It had to go back through a boot up but everything worked fine afterwards.

If I remember, I think it was fuse 97

Kevin
 

Advertisement




Quadratec
 



Advertisement
Top