Uconnect® abolute POS!! Stay away from it...

K-nuk

Well-Known Member
First Name
Scott
Joined
Jun 30, 2019
Messages
166
Reaction score
141
Location
Florida
Vehicle(s)
JLUR, CJ7
I’m still following along here ... and to update the community I got an email from Deidre at “US Customer Care / UConnect” that the replacement head unit had arrived last week on Wednesday at the dealership (Ferman Chrysler in Tampa FL). I called to get an update but no reply... that’s not cool. The new radio has been there 1 week now and the dealership hasn’t called me to update me on what is happening. I’m going to call again today. My Jeep has been at the dealership since MARCH 3RD!!!!! SIX WEEKS AND COUNTING!!!

As I’ve said before, I can understand that sometimes things go wrong. What matters is how you deal with it. In this case Jeep / UConnect and the Dealership have done extremely poorly.

VERY DISAPPOINTED
Update - Dealer just called. Said the new head unit was installed and CarPlay crashed within 30 minutes. That is the 3rd head unit with the same behavior (CarPlay crashes irrelevant of what phone model, operating system, or phone cable).

Service advisor said his technician is going to contact Chrysler....

THIS IS RIDICULOUS. IT HAS BEEN GOING ON FOR 2 YEARS and they’ve had my Jeep now for 6 weeks straight In their repair shop!

Come on Chrysler! Is it time for the Lemon Law????
Advertisement

 
OP
OP
Onward4x4

Onward4x4

Well-Known Member
First Name
Nima
Joined
Sep 17, 2018
Messages
374
Reaction score
354
Location
Chicago, Illinois
Website
www.onward4x4.com
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler JLU
Occupation
Traveler
Vehicle Showcase
1
We noticed that you messaged us on separate platforms, however, we just messaged you back on this specific forum. Please check your inbox!

Thanks,

Courtney
Jeep Cares
This platform or that platform, none of it has made a difference. All you do is show conern and good attitude but when it comes to objective progress, none is forthcoming. Thanks for trying but after a while it all gets pretty old.
 

K-nuk

Well-Known Member
First Name
Scott
Joined
Jun 30, 2019
Messages
166
Reaction score
141
Location
Florida
Vehicle(s)
JLUR, CJ7
Update - Dealer just called. Said the new head unit was installed and CarPlay crashed within 30 minutes. That is the 3rd head unit with the same behavior (CarPlay crashes irrelevant of what phone model, operating system, or phone cable).

Service advisor said his technician is going to contact Chrysler....

THIS IS RIDICULOUS. IT HAS BEEN GOING ON FOR 2 YEARS and they’ve had my Jeep now for 6 weeks straight In their repair shop!

Come on Chrysler! Is it time for the Lemon Law????
Update: today the service advisor told me their technician called the Chrysler engineer and was told to start all over again with the troubleshooting checklist. Seriously! Start all over again. They’ve had my Jeep for 6 weeks and they’re going to start all over? I’d appreciate any advice here ... this is ridiculous!
 

cram501

Well-Known Member
First Name
Eric
Joined
Dec 8, 2018
Messages
244
Reaction score
187
Location
Ashburn, VA
Vehicle(s)
2019 JLUS Mojito! Moab
Update: today the service advisor told me their technician called the Chrysler engineer and was told to start all over again with the troubleshooting checklist. Seriously! Start all over again. They’ve had my Jeep for 6 weeks and they’re going to start all over? I’d appreciate any advice here ... this is ridiculous!
If the units work fine and the only issue is Carplay/Android Auto crashing on each of the units, I would suspect a USB cable or port (internal or external). Does this occur on all USB ports?
 

K-nuk

Well-Known Member
First Name
Scott
Joined
Jun 30, 2019
Messages
166
Reaction score
141
Location
Florida
Vehicle(s)
JLUR, CJ7
If the units work fine and the only issue is Carplay/Android Auto crashing on each of the units, I would suspect a USB cable or port (internal or external). Does this occur on all USB ports?
Yes, it occurs on all ports (USB A and USB C), and with more than a dozen different cables as well as multiple phones running different iOS versions.
 

K-nuk

Well-Known Member
First Name
Scott
Joined
Jun 30, 2019
Messages
166
Reaction score
141
Location
Florida
Vehicle(s)
JLUR, CJ7
Yes, it occurs on ports (USB A and USB C), and with more than a dozen different cables as well as multiple phones running different iOS versions.
... and the media hub has been replaced too!
 

rfm8os

Well-Known Member
First Name
Robert
Joined
Oct 3, 2018
Messages
148
Reaction score
175
Location
Groveland, MA
Vehicle(s)
2020 JLUR, Jeep Liberty, Toyota Highlander, Buick Enclave
If the units work fine and the only issue is Carplay/Android Auto crashing on each of the units, I would suspect a USB cable or port (internal or external). Does this occur on all USB ports?
My Uconnect continues to crash constantly and I have not plugged my phone into it for Carplay or had it connected by bluetooth in over a month in order to rule that out.
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,635
Reaction score
2,283
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
I’m still following along here ... and to update the community I got an email from Deidre at “US Customer Care / UConnect” that the replacement head unit had arrived last week on Wednesday at the dealership (Ferman Chrysler in Tampa FL). I called to get an update but no reply... that’s not cool. The new radio has been there 1 week now and the dealership hasn’t called me to update me on what is happening. I’m going to call again today. My Jeep has been at the dealership since MARCH 3RD!!!!! SIX WEEKS AND COUNTING!!!

As I’ve said before, I can understand that sometimes things go wrong. What matters is how you deal with it. In this case Jeep / UConnect and the Dealership have done extremely poorly.

VERY DISAPPOINTED
If you ever have communication concerns while working with your Case Specialist and dealer, please do not hesitate to let us know! We will get in contact with them as soon as we can, as a way to ensure that you receive the proper level of attention and are kept informed.

If the units work fine and the only issue is Carplay/Android Auto crashing on each of the units, I would suspect a USB cable or port (internal or external). Does this occur on all USB ports?
Just so you are aware, due to a specification from Apple, CarPlay is no longer able to be used from the center console or rear USB ports. This change was made from software application level IR22.5 and is applied to any higher software levels.

My Uconnect continues to crash constantly and I have not plugged my phone into it for Carplay or had it connected by bluetooth in over a month in order to rule that out.
Are you currently working with your dealer to get this addressed? Please let us know if you have any questions or concerns that you'd like us to look into!

Thanks,

Courtney
Jeep Cares
 

OldGuyNewJeep

Well-Known Member
Joined
Sep 21, 2017
Messages
3,177
Reaction score
5,245
Location
CT
Vehicle(s)
2018 Wrangler JL, 2016 Yukon XL
Just so you are aware, due to a specification from Apple, CarPlay is no longer able to be used from the center console or rear USB ports. This change was made from software application level IR22.5 and is applied to any higher software levels.
That explains why it stopped working after the last OTA update. This would have been very good to include in “what’s new.” Thanks for the info!
 

SouthCo

Well-Known Member
First Name
Steve
Joined
Jan 12, 2019
Messages
376
Reaction score
263
Location
MD
Vehicle(s)
2018 JLU Billet Silver Sahara
My 8.4" Uconnect has been great with no issues. It actually updated OTA yesterday and I just got home and was using Carplay with a USB cable plugged into the center console. It worked fine, so what OTA update did I get yesterday lol? All I know is mine works fine and I have no complaints. Sorry to hear about the ones who are having issues.
 

Sowelu

Member
First Name
Steven
Joined
Sep 22, 2020
Messages
21
Reaction score
9
Location
New York City
Vehicle(s)
TBD
Just so you are aware, due to a specification from Apple, CarPlay is no longer able to be used from the center console or rear USB ports. This change was made from software application level IR22.5 and is applied to any higher software levels.

Thanks,

Courtney
Jeep Cares
Can you please elaborate on this? Why would Apple (or Jeep) want to reduce the amount of USB ports that can be used? The one in the console is ideal as it is out of the way, especially if using a bluetooth adapter to connect wirelessly to CarPlay. So the only USB port we can use is in the dash?
 

Crawldad

Well-Known Member
Joined
Mar 4, 2021
Messages
330
Reaction score
388
Location
Hagerstown, MD
Vehicle(s)
'21 2dr wrangler rubicon, '18 Ram3500
hint for iPhone users:
if lint gets in the lightning connector, they charge like crap if at all, and the uconnect freezes messes up.

you cannot see the lint, too deep in the hole. get a toothpick and try fishing in the port on the phone. let me know what you find.

for the androids, not sure what i can offer. i had a few of them before. a couple worked great, a couple were dogs.
 

OldGuyNewJeep

Well-Known Member
Joined
Sep 21, 2017
Messages
3,177
Reaction score
5,245
Location
CT
Vehicle(s)
2018 Wrangler JL, 2016 Yukon XL
My 8.4" Uconnect has been great with no issues. It actually updated OTA yesterday and I just got home and was using Carplay with a USB cable plugged into the center console. It worked fine, so what OTA update did I get yesterday lol? All I know is mine works fine and I have no complaints. Sorry to hear about the ones who are having issues.
I’m with you... no issues. I also got the OTA, but have never tried the center console USB. I did notice right away that the rear USB no longer supports CarPlay after that update, though. No biggie.
 

rfm8os

Well-Known Member
First Name
Robert
Joined
Oct 3, 2018
Messages
148
Reaction score
175
Location
Groveland, MA
Vehicle(s)
2020 JLUR, Jeep Liberty, Toyota Highlander, Buick Enclave
Are you currently working with your dealer to get this addressed? Please let us know if you have any questions or concerns that you'd like us to look into!
It's been in for the issue once a couple of months ago but they could not reproduce it. They supposedly updated the software. They told me to bring it back in if it continued to happen after the update. Which it did immediately and consistently since then. I have left a few messages with the service person but he has not returned my calls. With the recent manual trans recall I am going to try to follow up more forcefully and get an appointment.
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,635
Reaction score
2,283
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
It's been in for the issue once a couple of months ago but they could not reproduce it. They supposedly updated the software. They told me to bring it back in if it continued to happen after the update. Which it did immediately and consistently since then. I have left a few messages with the service person but he has not returned my calls. With the recent manual trans recall I am going to try to follow up more forcefully and get an appointment.
Please do not hesitate to reach out to our team once you have a confirmed appointment! I'd be more than happy to get a case escalated on your behalf to ensure that your recall and Uconnect concerns are properly taken care of.

Thanks in advance,

Courtney
Jeep Cares
 
Advertisement

Done Right LED
 
Advertisement
Top