Tire Fill Alert

greensprit

Well-Known Member
Joined
Jan 13, 2021
Messages
67
Reaction score
72
Location
Boston
Vehicle(s)
Jeep JK, 4xe on order
in settings in uconnect I check the box to enable tire fill alert and then configure the tire fill alert with the right pressure, but every time I restart the engine the settings are lost and the tire fill alert goes back to unchecked in settings. Also been over a week now and still can’t get vehicle info to show up in uconnect mobile app, everything else seems to work ok. Hoping next uconnect software update resolves these issues. Anyone else have the same?
Advertisement

 

TH0R

Active Member
First Name
Rich
Joined
Apr 17, 2021
Messages
25
Reaction score
2
Location
Happy526
Vehicle(s)
4XE
Good question with tire full, once I check it the check box appears blank again .
For uconnect I had to open a ticket but than it worked
 

Vinman

Well-Known Member
First Name
Vince
Joined
Oct 19, 2020
Messages
319
Reaction score
711
Location
Calgary, Alberta
Vehicle(s)
2021 JLU Rubicon
in settings in uconnect I check the box to enable tire fill alert and then configure the tire fill alert with the right pressure, but every time I restart the engine the settings are lost and the tire fill alert goes back to unchecked in settings. Also been over a week now and still can’t get vehicle info to show up in uconnect mobile app, everything else seems to work ok. Hoping next uconnect software update resolves these issues. Anyone else have the same?
Mine does the same as yours
 
OP
OP

greensprit

Well-Known Member
Joined
Jan 13, 2021
Messages
67
Reaction score
72
Location
Boston
Vehicle(s)
Jeep JK, 4xe on order
Good question with tire full, once I check it the check box appears blank again .
For uconnect I had to open a ticket but than it worked
How exactly did you open a ticket for uconnect. I’ve talked to an agent through the assist button 3 times and got 3 different useless answers. At this point all I can do is bring back to the dealer but they’re booked for a week.
 

Oneilc01

Well-Known Member
First Name
Carl
Joined
Nov 18, 2017
Messages
151
Reaction score
265
Location
Central Florida
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon Sting-Gray Turbo
in settings in uconnect I check the box to enable tire fill alert and then configure the tire fill alert with the right pressure, but every time I restart the engine the settings are lost and the tire fill alert goes back to unchecked in settings. Also been over a week now and still can’t get vehicle info to show up in uconnect mobile app, everything else seems to work ok. Hoping next uconnect software update resolves these issues. Anyone else have the same?
This worked after a week of trying with Uconnect.
  1. Start your vehicle in an open, outdoor area and leave it running for a least 10 minutes (please repeat this step 3 times)
  2. Press the in-vehicle button to retest the service and confirm it is working as expected
  3. If your issue has not been resolved, please visit your local dealership and provide them an overview of the issue
 

TH0R

Active Member
First Name
Rich
Joined
Apr 17, 2021
Messages
25
Reaction score
2
Location
Happy526
Vehicle(s)
4XE
I called the number from the website ,
 

Arterius2

Well-Known Member
First Name
Jerry
Joined
Dec 29, 2018
Messages
3,485
Reaction score
4,558
Location
Vancouver, BC
Vehicle(s)
2018 JLU Sahara 2.0L
This worked after a week of trying with Uconnect.
  1. Start your vehicle in an open, outdoor area and leave it running for a least 10 minutes (please repeat this step 3 times)
  2. Press the in-vehicle button to retest the service and confirm it is working as expected
  3. If your issue has not been resolved, please visit your local dealership and provide them an overview of the issue
So you have to idle the vehicle for 30 minutes for this procedure?

Yikes.
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,622
Reaction score
2,277
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
in settings in uconnect I check the box to enable tire fill alert and then configure the tire fill alert with the right pressure, but every time I restart the engine the settings are lost and the tire fill alert goes back to unchecked in settings. Also been over a week now and still can’t get vehicle info to show up in uconnect mobile app, everything else seems to work ok. Hoping next uconnect software update resolves these issues. Anyone else have the same?
Hey there--

Sorry to hear about the experience you're having with your Uconnect system so far. If you're still experiencing these concerns, feel free to send us a private message! I'd be happy to work with you on finding a resolution.

Thanks,

Courtney
Jeep Cares
 

mattcarvette

Member
First Name
Matt
Joined
Apr 17, 2021
Messages
9
Reaction score
0
Location
Los Angeles
Vehicle(s)
Rubicon 392
I am also having this issue on my 392. Is this a bug in the system? Is Jeep aware of the issue?
 

Echo4papa

Well-Known Member
First Name
Scott
Joined
May 6, 2021
Messages
354
Reaction score
445
Location
Florida
Vehicle(s)
2021 Sahara 4xe
Occupation
Success Engineer
Same... made me think it was set up that way to force you to stop and shut down, set the feature on before using it, etc. Instead of being able to just keep it on.

Once its on and set it works great.
 

Skippy

Well-Known Member
First Name
Aaron
Joined
Mar 21, 2018
Messages
107
Reaction score
59
Location
Fountain Hills, Arizona
Vehicle(s)
1996 Ford Bronco 351W, 2021 Rubicon 4xe
How are you guys finding tire fill alert option? I also have a 4xe rubicon but cannot find it. I also show an option that says to turn on the offroad camera when in offroad+ mode but I cannot find that either. It leads me to belive they just didnt do quality assurance to have the option removed from the 4xe menus.
 

FLjeeper

Well-Known Member
First Name
Jason
Joined
Feb 1, 2021
Messages
574
Reaction score
731
Location
Melbourne, Florida
Vehicle(s)
2021 Jeep Rubicon JLU
Same... made me think it was set up that way to force you to stop and shut down, set the feature on before using it, etc. Instead of being able to just keep it on.

Once its on and set it works great.
I guess that's what I was thinking. When on, works like a charm but has to be turned on and set every time I want to use it. I guess that's not normal?
 

Echo4papa

Well-Known Member
First Name
Scott
Joined
May 6, 2021
Messages
354
Reaction score
445
Location
Florida
Vehicle(s)
2021 Sahara 4xe
Occupation
Success Engineer
How are you guys finding tire fill alert option? I also have a 4xe rubicon but cannot find it. I also show an option that says to turn on the offroad camera when in offroad+ mode but I cannot find that either. It leads me to belive they just didnt do quality assurance to have the option removed from the 4xe menus.
Should be an option in settings to turn it on.
 

Skippy

Well-Known Member
First Name
Aaron
Joined
Mar 21, 2018
Messages
107
Reaction score
59
Location
Fountain Hills, Arizona
Vehicle(s)
1996 Ford Bronco 351W, 2021 Rubicon 4xe
Should be an option in settings to turn it on.
That is a negative. My Rubicon does not have that. Can you post a picture where you found yours? Can anyone with a 4xe confirm they have this option?
 
Advertisement

Next Venture Motorsports
 
Advertisement
Top