Speakers Static / Scratchy Noise - All Sources

Feenix_ST

Active Member
First Name
Russ
Joined
Dec 22, 2017
Messages
35
Reaction score
79
Location
Chicago
Vehicle(s)
2018 JLU Rubi
Vehicle Showcase
1
Hey guys I did a search but couldn't find anything...

All of a sudden tonight my speakers sound horrible like a static scratchy sound. Used balance to confirm it's all speakers, checked all sources and it's the same. Turned car on and off...messed with settings but no luck. I really don't want to bring this in to the dealer because it will be days before I can. Any suggestions? Has this happened to anyone.

FYI it's the upgraded Alpine system.

Thanks for any help.





Advertisement

 

sost1sg

Well-Known Member
First Name
Steve
Joined
Mar 11, 2018
Messages
289
Reaction score
385
Location
Oakland, NJ
Vehicle(s)
2018 JLUR; 2015 SRT Grand Cherokee
Mine does this occasionally, sometimes with popping, when playing bass heavy songs from usb connected phone only. Everything else sounds fine. Hopefully it’s just a software update soon. Also have Alpine audio. Wonder if it has something to do with the noise cancellation glitching out. That’s almost what it sounds like to me.
 

wranglerbear

New Member
First Name
Sherrylynn
Joined
Aug 16, 2018
Messages
1
Reaction score
0
Location
Ottawa, ON
Vehicle(s)
Wrangler JL Unlimited Sahara
Hey guys I did a search but couldn't find anything...

All of a sudden tonight my speakers sound horrible like a static scratchy sound. Used balance to confirm it's all speakers, checked all sources and it's the same. Turned car on and off...messed with settings but no luck. I really don't want to bring this in to the dealer because it will be days before I can. Any suggestions? Has this happened to anyone.

FYI it's the upgraded Alpine system.

Thanks for any help.
The exact same thing happened to me today, I have only had the vehicle for a couple of weeks, was listening to SiriusXM when it happened. Like you, nothing I tried fixed it. Will contact dealer tomorrow if it doesn't resolve itself and report back.
 
OP
OP
Feenix_ST

Feenix_ST

Active Member
First Name
Russ
Joined
Dec 22, 2017
Messages
35
Reaction score
79
Location
Chicago
Vehicle(s)
2018 JLU Rubi
Vehicle Showcase
1
Luckily mine went back to normal the next day and it hasn't happened since then. Hope the same happens to you!
 

Jeepnick

Well-Known Member
First Name
Nick
Joined
Feb 17, 2018
Messages
168
Reaction score
146
Location
Pittsburgh
Vehicle(s)
Tacoma pro
Bumping this
Happen to me today
Pulled the negative battery terminal no help
 

sost1sg

Well-Known Member
First Name
Steve
Joined
Mar 11, 2018
Messages
289
Reaction score
385
Location
Oakland, NJ
Vehicle(s)
2018 JLUR; 2015 SRT Grand Cherokee
Bumping this
Happen to me today
Pulled the negative battery terminal no help
Play your music through Apple car play or the android equivalent instead of Uconnect. I had horrible static and popping when using Uconnect. It’s totaly gone when using the CarPlay platform to play the music.

Has to be a software issue with Uconnect.
 

Jeepnick

Well-Known Member
First Name
Nick
Joined
Feb 17, 2018
Messages
168
Reaction score
146
Location
Pittsburgh
Vehicle(s)
Tacoma pro
Play your music through Apple car play or the android equivalent instead of Uconnect. I had horrible static and popping when using Uconnect. It’s totaly gone when using the CarPlay platform to play the music.

Has to be a software issue with Uconnect.
CarPlay
Bluetooth
Regular radio
All staticky
 

Jeepnick

Well-Known Member
First Name
Nick
Joined
Feb 17, 2018
Messages
168
Reaction score
146
Location
Pittsburgh
Vehicle(s)
Tacoma pro
Got in to drive to another location and it’s fixed
So weird
 

TheBrandon

Well-Known Member
First Name
Brandon
Joined
Jan 8, 2018
Messages
302
Reaction score
268
Location
KC
Vehicle(s)
2019 Sting Gray Rubicon
Vehicle Showcase
1
Add me to the list. All sources extreme static.
 

TreeHugger

Well-Known Member
First Name
Jim
Joined
Feb 7, 2019
Messages
140
Reaction score
99
Location
Austin, TX
Vehicle(s)
TBD
Vehicle Showcase
1
@JeepCares Add me to the list. Took the kids to school this morning at 8AM, no issues. Got in the car at 11AM to run an errand and all audio sources (AM, FM, Sirius, Bluetooth, and UConnect) all had terrible static... I've had my JLUR for 3 days.
 

TheBrandon

Well-Known Member
First Name
Brandon
Joined
Jan 8, 2018
Messages
302
Reaction score
268
Location
KC
Vehicle(s)
2019 Sting Gray Rubicon
Vehicle Showcase
1
Mine was gone the next day if that helps. Haven't seen it again.
 

Arterius2

Well-Known Member
First Name
Jerry
Joined
Dec 29, 2018
Messages
3,482
Reaction score
4,441
Location
Vancouver, BC
Vehicle(s)
2018 JLU Sahara 2.0L
My sub-woofer was making random popping noise the other day even when I had audio turned off completely. Restarted the Jeep several times and was still there.
Left it for the night and issue was gone in the morning.
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,478
Reaction score
2,189
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
@JeepCares Add me to the list. Took the kids to school this morning at 8AM, no issues. Got in the car at 11AM to run an errand and all audio sources (AM, FM, Sirius, Bluetooth, and UConnect) all had terrible static... I've had my JLUR for 3 days.
Hi TreeHugger,
We are sorry to hear that you are experiencing this concern. If you decide to have your dealer address this, please send us a private message and we would be happy to offer an additional layer of assistance!
Alex
Jeep Social Care Specialist
 

TreeHugger

Well-Known Member
First Name
Jim
Joined
Feb 7, 2019
Messages
140
Reaction score
99
Location
Austin, TX
Vehicle(s)
TBD
Vehicle Showcase
1
Hi TreeHugger,
We are sorry to hear that you are experiencing this concern. If you decide to have your dealer address this, please send us a private message and we would be happy to offer an additional layer of assistance!
Alex
Jeep Social Care Specialist
Two hours later, and it's back to normal. Would really like to understand what happened and if there's a faster workaround.
 

Advertisement




ATO4x4
 



Advertisement
Top