Mechanical problem!

jlrocks

Well-Known Member
Joined
Dec 21, 2017
Messages
116
Reaction score
17
Location
California
Vehicle(s)
CJ6
For the last couple days my manual JLU is having some kind of a mechanical issue. When I hit the gas the engine revs for much longer before it engages/torques than it did before and it's getting worse quickly. There's also a smell like a burning clutch that's getting worse at the same time although the problem happens even when I'm not using the clutch at all. Also starting a few days ago the automatic start/stop function has been self-disabling a lot so probably related. Any ideas?
Advertisement

 

OldGuyNewJeep

Well-Known Member
Joined
Sep 21, 2017
Messages
3,177
Reaction score
5,230
Location
CT
Vehicle(s)
2018 Wrangler JL, 2016 Yukon XL
For the last couple days my manual JLU is having some kind of a mechanical issue. When I hit the gas the engine revs for much longer before it engages/torques than it did before and it's getting worse quickly. There's also a smell like a burning clutch that's getting worse at the same time although the problem happens even when I'm not using the clutch at all. Also starting a few days ago the automatic start/stop function has been self-disabling a lot so probably related. Any ideas?
Take it in. Whatever is wrong, you can’t fix it (nor should you have to while under warranty).
 

Sean L

Well-Known Member
First Name
Sean
Joined
Mar 9, 2018
Messages
29,133
Reaction score
153,835
Location
North Carolina
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Sahara, 2017 Honda Accord Sport, 2003 Yamaha V Star 650 Silverado, 2014 Yamaha V Star 1300 Tourer
Occupation
Retired Marine, Construction Estimator
Vehicle Showcase
2
For the last couple days my manual JLU is having some kind of a mechanical issue. When I hit the gas the engine revs for much longer before it engages/torques than it did before and it's getting worse quickly. There's also a smell like a burning clutch that's getting worse at the same time although the problem happens even when I'm not using the clutch at all. Also starting a few days ago the automatic start/stop function has been self-disabling a lot so probably related. Any ideas?
Sounds like the clutch isn't fully engaging, you really should have that checked out at your dealer.
 
OP
OP

jlrocks

Well-Known Member
Joined
Dec 21, 2017
Messages
116
Reaction score
17
Location
California
Vehicle(s)
CJ6
I will. Thanks guys. It's nice to go in there with information.
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,610
Reaction score
2,277
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
For the last couple days my manual JLU is having some kind of a mechanical issue. When I hit the gas the engine revs for much longer before it engages/torques than it did before and it's getting worse quickly. There's also a smell like a burning clutch that's getting worse at the same time although the problem happens even when I'm not using the clutch at all. Also starting a few days ago the automatic start/stop function has been self-disabling a lot so probably related. Any ideas?
Hi jlrocks,

We're sorry to hear that you're noticing this concern with your Jeep! If you decide to bring this to the attention of your servicing dealer for further diagnosis, we're here to provide an additional layer of support to you during the service process. Feel free to PM us if you wish to discuss further.

Steph
Jeep Social Care Specialist
 

cesarcandamoJL

Active Member
First Name
Cesar
Joined
Feb 8, 2018
Messages
40
Reaction score
15
Location
Florida
Vehicle(s)
FUTURE JLU
For the last couple days my manual JLU is having some kind of a mechanical issue. When I hit the gas the engine revs for much longer before it engages/torques than it did before and it's getting worse quickly. There's also a smell like a burning clutch that's getting worse at the same time although the problem happens even when I'm not using the clutch at all. Also starting a few days ago the automatic start/stop function has been self-disabling a lot so probably related. Any ideas?
Hey JLROCKS, did JeepCares took care of your issue? Under warranty? Did they tell you what was the issue and what was done to it? I think I had the same issue.

Please let me know.
 
Advertisement

Quake LED
 
Advertisement
Top