Issues with Off-Road pages

aldo98229

Well-Known Member
First Name
Aldo
Joined
Nov 16, 2019
Messages
4,455
Reaction score
9,165
Location
Bellingham, WA
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Sahara, 2018 Fiat 124 Spider Abarth
Occupation
Market Research
Vehicle Showcase
2
When I first hit Apps/Off-Road pages on my Uconnect screen, the Off-Road pages take their sweet time loading up. When the pages finally load up, the indicators show nothing for a few seconds before they display elevation, coordinates, roll, pitch, etc.

If I turn off the engine for a few minutes, the Off-Road Pages completely disappear from the Apps menu. The icon is simply gone. Sometimes it returns; sometimes it doesn’t.

The readings on the Off-Road Pages also go blank for a few seconds when I drive under a thick canopy.

What’s the deal?

Anyone else having these issues?





Advertisement

 

wolf

Well-Known Member
First Name
Rick
Joined
Oct 17, 2018
Messages
411
Reaction score
374
Location
florida
Vehicle(s)
On my third Rubicon(2dr's 2020, 2015 jetta diesel/2013 mb
Occupation
retired
When I first hit Apps/Off-Road pages on my Uconnect screen, the Off-Road pages take their sweet time loading up. When the pages finally load up, the indicators show nothing for a few seconds before they display elevation, coordinates, roll, pitch, etc.

If I turn off the engine for a few minutes, the Off-Road Pages completely disappear from the Apps menu. The icon is simply gone. Sometimes it returns; sometimes it doesn’t.

The readings on the Off-Road Pages also go blank for a few seconds when I drive under a thick canopy.

What’s the deal?

Anyone else having these issues?
Mine would not show the lat -long -gps or elev on a new 2020. Had the unit replaced with new one update and guess what, same problem. So far looks like FCA either does not know or want to fix the problem. Or they could be working on something to fix the unit, some kind of up grade. However, communication with their customers is non existent. Welcome to the world of FCA.
 

INCRHULK

Well-Known Member
First Name
Lance
Joined
Jul 23, 2019
Messages
631
Reaction score
546
Location
Canada
Website
litwphoto.com
Vehicle(s)
2019 Wrangler Unlimited Sahara
Build Thread
Link
Occupation
Team Lead, Information Technology
When I first hit Apps/Off-Road pages on my Uconnect screen, the Off-Road pages take their sweet time loading up. When the pages finally load up, the indicators show nothing for a few seconds before they display elevation, coordinates, roll, pitch, etc.

If I turn off the engine for a few minutes, the Off-Road Pages completely disappear from the Apps menu. The icon is simply gone. Sometimes it returns; sometimes it doesn’t.

The readings on the Off-Road Pages also go blank for a few seconds when I drive under a thick canopy.

What’s the deal?

Anyone else having these issues?
Mine will disappear briefly when turning off the engine. They don’t appear again for a few minutes. The radio is notoriously slow to boot and load features, such as navigation and the off road pages. I suspect the RAM in these is horridly limited, so it swaps out/unloads apps not immediately in use.

I am hoping the new Android based systems are better, and they stop using such limited hardware. That won’t help us, though.
 
OP
OP
aldo98229

aldo98229

Well-Known Member
First Name
Aldo
Joined
Nov 16, 2019
Messages
4,455
Reaction score
9,165
Location
Bellingham, WA
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Sahara, 2018 Fiat 124 Spider Abarth
Occupation
Market Research
Vehicle Showcase
2
So it sounds like that’s just the way it is, then: crummy but normal.

Reminds me when I had a 2016 Dodge Challenger: there was a problem with the Performance Pages as well; they would not work for some people. One day an OTA “update” made them go away completely. There was such a customer uproar that FCA had to scramble to fix it.

There doesn’t seem to be a similar uproar from Jeep owners, though.
 

Spank

Well-Known Member
Joined
Mar 29, 2017
Messages
1,627
Reaction score
2,464
Location
Colorado
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon, 2020 Dodge Challenger RT Scat Pack
So it sounds like that’s just the way it is, then: crummy but normal.

Reminds me when I had a 2016 Dodge Challenger: there was a problem with the Performance Pages as well; they would not work for some people. One day an OTA “update” made them go away completely. There was such a customer uproar that FCA had to scramble to fix it.

There doesn’t seem to be a similar uproar from Jeep owners, though.
Folks have been bitching about ORP since the JL launched. There was even a thread about doing a class action lawsuit because of it. I think most folks who still have issues have just given up since Jeep failed miserably at getting it launched, making it work right, and getting it to appear on vehicles correctly. It doesn't really add anything to the offroad experience anyway, especially when you can get the pitch and roll indicators in the EVIC.

I don't know why any kind of "Pages" on FCA UConnect products sometimes load and sometimes don't, though. My '18 Challenger would sometimes fail to load Performance Pages, too, and I don't know what conditions are necessary for it to work. I just chock it up to the software being horribly written.
 
OP
OP
aldo98229

aldo98229

Well-Known Member
First Name
Aldo
Joined
Nov 16, 2019
Messages
4,455
Reaction score
9,165
Location
Bellingham, WA
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Sahara, 2018 Fiat 124 Spider Abarth
Occupation
Market Research
Vehicle Showcase
2
I see.

I like the elevation reading. The trails here have a lot of change in elevation.

There is an elevation reading buried deep in the "Where am I?" pages of the GPS. I can always use that one instead. It just takes a bunch more clicks to get there, and doesn’t look nearly as pretty.

But at least it is more reliable than the Off-Road Pages.
 

SRQgunner

Well-Known Member
First Name
Russ
Joined
Oct 29, 2019
Messages
207
Reaction score
128
Location
Sarasota FL
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler JL Unlimted Sport S
Vehicle Showcase
1
Mine would not show the lat -long -gps or elev on a new 2020. Had the unit replaced with new one update and guess what, same problem. So far looks like FCA either does not know or want to fix the problem. Or they could be working on something to fix the unit, some kind of up grade. However, communication with their customers is non existent. Welcome to the world of FCA.

I have the same issue with ORP not displaying Lat-Long-GPS. You're in Florida? Me too... if you get to an elevation of more than 100' it will display. Drop below 100' it disappears!
 

PghJeeper88

Member
First Name
Ryan
Joined
Jan 5, 2021
Messages
18
Reaction score
13
Location
Pittsburgh
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon
Anyone have issues with the pitch and roll just showing dashes?
 

Spank

Well-Known Member
Joined
Mar 29, 2017
Messages
1,627
Reaction score
2,464
Location
Colorado
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon, 2020 Dodge Challenger RT Scat Pack
Anyone have issues with the pitch and roll just showing dashes?
Assuming there isn't a problem elsewhere, Pitch and Roll doesn't work above 25mph.
 

Advertisement




Superchips TrailDash 3
 



Advertisement
Top