Cruise Control and Speedo Out of Sync

jebjkey

Well-Known Member
Joined
Apr 23, 2018
Messages
141
Reaction score
117
Location
Hawaii
Vehicle(s)
Wrangler JL Unlimited Sport S
Vehicle Showcase
1
Well, now mine is getting the gauge cluster replaced after all. The reason ... RPM indication ended up just as random as the speedometer. RPM's indicated up to 600 RPM too high.

I am still waiting on a replacement gauge cluster to come in, but it should be replaced either this week or next.
Advertisement

 

Dobro

Member
Joined
Jun 24, 2018
Messages
22
Reaction score
7
Location
FL
Vehicle(s)
2019 Ocean Blue Wrangler JLU Sport S
Same problem here off by 5 and it comes and goes.

BF06468D-B307-441B-975D-430AAACA497A.jpeg


25D43313-5D36-48E4-BDCC-73E3C90AF65C.jpeg
I took the exact same pics as you. My JLU sport at a stop shows 0 on the digital, 4mph on the analog. It holds that same 4mph difference with speed. Is this a gauge cluster problem? Will the dealer replace mine?
 

frostai

Member
First Name
Tristani
Joined
Aug 4, 2018
Messages
10
Reaction score
3
Location
Puerto Rico
Vehicle(s)
JLR
My JLUR has only 3 months and I started noticing it on the highway and then on some stoplights ranges from 3-10 mph, but today I noticed that it got stuck at 10 MPH on idle when I had a sudden stop and the Jeep's autostart turned it off before the marker hit 0.
Dunno if that's the cause, but posting to see if you guys can do a test and post back

ab013bb4-844b-4fb5-9380-7e0bc8b2097b.jpg


86da81ed-6278-412e-bfa0-17bfcdf342d7.jpg
 

jebjkey

Well-Known Member
Joined
Apr 23, 2018
Messages
141
Reaction score
117
Location
Hawaii
Vehicle(s)
Wrangler JL Unlimited Sport S
Vehicle Showcase
1
I got my Jeep back with a new cluster after three weeks at the dealer.
 

Bril

Well-Known Member
First Name
Bill
Joined
May 22, 2018
Messages
60
Reaction score
80
Location
Round Rock, TX
Vehicle(s)
2018 Jeep JLU Rubicon
Vehicle Showcase
1
My JLUR has only 3 months and I started noticing it on the highway and then on some stoplights ranges from 3-10 mph, but today I noticed that it got stuck at 10 MPH on idle when I had a sudden stop and the Jeep's autostart turned it off before the marker hit 0.
Dunno if that's the cause, but posting to see if you guys can do a test and post back

ab013bb4-844b-4fb5-9380-7e0bc8b2097b.jpg


86da81ed-6278-412e-bfa0-17bfcdf342d7.jpg
Interesting...I've been wondering for a while if ESS could be a contributing factor. I personally think this is a software problem.
 
Last edited:

frostai

Member
First Name
Tristani
Joined
Aug 4, 2018
Messages
10
Reaction score
3
Location
Puerto Rico
Vehicle(s)
JLR
Update. Started my Jeep today and... Didnt reset back to zero... Now stuck with this...
Calling the dealer tomorrow.

IMG_20180805_172740.jpg
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,640
Reaction score
2,293
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
Update. Started my Jeep today and... Didnt reset back to zero... Now stuck with this...
Calling the dealer tomorrow.

IMG_20180805_172740.jpg
Hello frostai,

Keep us updated on your dealer visit. If you need any assistance from a customer care perspective, don't hesitate to connect with us via direct message.

Jasmine
Jeep Social Care Specialist
 

photowiz

Well-Known Member
First Name
Joe
Joined
May 19, 2018
Messages
110
Reaction score
149
Location
Alabama
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Sahara JLU
Occupation
newspaper and outdoor photographer
Vehicle Showcase
1

photowiz

Well-Known Member
First Name
Joe
Joined
May 19, 2018
Messages
110
Reaction score
149
Location
Alabama
Vehicle(s)
2018 Jeep Wrangler Sahara JLU
Occupation
newspaper and outdoor photographer
Vehicle Showcase
1
I see the same discrepancy between the digital read and the analog meter. However, the cruise control seems to be spot on with my gps. Tha’s all I car.
Same here. Digital and cruise control are spot on. gauge runs 5+ mph.
 

Badboylopez

Member
First Name
Jerry
Joined
Jul 30, 2018
Messages
10
Reaction score
3
Location
Austin
Vehicle(s)
2018 Jeep JL Rubicon
E206C9A6-58B6-4469-9A85-EC39F0610615.jpeg
A8CBF7B9-F3C0-4627-A656-5E1DD002A42B.jpeg
[GALLERY=][/GALLERY]Same issue with mine. I just noticed it today. I was planning on putting a lift on my Jeep this weekend and now I’m worried if this is a warranty issue they might tell me they’re not gonna cover it because of the lift!
 

Rhinebeck01

Well-Known Member
Joined
May 9, 2018
Messages
8,299
Reaction score
10,639
Location
.
Vehicle(s)
2018 2dr. Rubi
@Badboylopez

You had better have the dealership service department document and repair this issue before you install the lift.

DON'T be like a handful of others here that had known issues and did the lift anyway...... These same guys have come back here to report they could not get the issue(s) addressed after the lift was installed.

The lift can and should wait another couple of weeks. Don't move to bigger tires either until this is remedied.

.
 

Badboylopez

Member
First Name
Jerry
Joined
Jul 30, 2018
Messages
10
Reaction score
3
Location
Austin
Vehicle(s)
2018 Jeep JL Rubicon
I did the remote start on the Jeep and now it’s fixed! Super weird. Must be a software issue
 

cmarchel

Well-Known Member
First Name
Chris
Joined
Apr 3, 2018
Messages
89
Reaction score
28
Location
Greensboro, NC
Vehicle(s)
2018 JKU Rubi
mine, is of course, intermittent. It can be right on up to 10 MPH off between the digital and the analog. Of course it is so hard to take it to the dealer as you don't know if it will be acting up or not.. And even if you drop it off when it is, doesn't mean it will be off when the tech looks at it. Very frustrating.
 
Advertisement

Tri-City Jeep
 
Advertisement
Top