CarPlay stopped working all of a sudden

Rico1111

Well-Known Member
First Name
Rico
Joined
Oct 6, 2019
Messages
981
Reaction score
1,088
Location
RI
Vehicle(s)
2018 Rubicon 2 door JL
Thought about that but I still get power through the USB.
Yeah when the center console kicks me off it still charges, just doesn't allow carplay. The Dash one always works but i guess in your case its as good as a bull with tits!
Advertisement

 

ColoradoB

Active Member
First Name
Matt
Joined
Sep 14, 2020
Messages
30
Reaction score
40
Location
Colorado
Vehicle(s)
2019 JL Unlimited Rubicon
As others have said, make sure the fuses are seated… BUT I also had a problem with pocket lint fuzz in my iPhone’s lightning port. I used a combo of a wooden (not metallic!) toothpick and some blue-tak to clean it out. This made my phone port work like it was brand new and fixed it for me.

(It’s totally possible that the power pins are making contact and the data pins are obscured.)

between fuses and a clean data port I bet you’ll fix this!
 

Rico1111

Well-Known Member
First Name
Rico
Joined
Oct 6, 2019
Messages
981
Reaction score
1,088
Location
RI
Vehicle(s)
2018 Rubicon 2 door JL
How do i find this out?
google it! there is a difference in the size screen and apps...The premium sound package comes with alpine and 8.4 I believe.
 
OP
OP

99superduty

Active Member
Joined
Jul 31, 2021
Messages
30
Reaction score
39
Location
Western CO
Vehicle(s)
*ordered* Wrangler Unlimited Rubicon
google it! there is a difference in the size screen and apps...The premium sound package comes with alpine and 8.4 I believe.
ah, thought you meant software version. Mines the 8.4 with the premium sound
 
OP
OP

99superduty

Active Member
Joined
Jul 31, 2021
Messages
30
Reaction score
39
Location
Western CO
Vehicle(s)
*ordered* Wrangler Unlimited Rubicon
Well it just started working again out of the blue. Cant say I did anything other than check see the fuse was seated...it was.

On start up it found the iPhone....I restarted the jeep twice yesterday and didn't:headbang:
 

ColoradoB

Active Member
First Name
Matt
Joined
Sep 14, 2020
Messages
30
Reaction score
40
Location
Colorado
Vehicle(s)
2019 JL Unlimited Rubicon
Well it just started working again out of the blue. Cant say I did anything other than check see the fuse was seated...it was.

On start up it found the iPhone....I restarted the jeep twice yesterday and didn't:headbang:
If you wiggle the USB cable does it cut in and out? If so you need to clean your phone's port.
 

VooDoo1

Well-Known Member
First Name
Don
Joined
Dec 3, 2018
Messages
213
Reaction score
424
Location
Sacramento, CA
Vehicle(s)
2018 JL Sport S, 2007 FJ Cruiser
Did you try cleaning the lightning port on your phone? I know sounds strange, but if you keep your phone in your pants pocket, lint will build up in the lightning port. The charging operation will power through the lint and charge the phone, but the data signals do not transmit reliably. Turn phone power off and use a wooden toothpick to clean out the lightning port. I had this happen a couple times and after cleaning, CarPlay connects and works perfectly.
 
OP
OP

99superduty

Active Member
Joined
Jul 31, 2021
Messages
30
Reaction score
39
Location
Western CO
Vehicle(s)
*ordered* Wrangler Unlimited Rubicon
Did you try cleaning the lightning port on your phone? I know sounds strange, but if you keep your phone in your pants pocket, lint will build up in the lightning port. The charging operation will power through the lint and charge the phone, but the data signals do not transmit reliably. Turn phone power off and use a wooden toothpick to clean out the lightning port. I had this happen a couple times and after cleaning, CarPlay connects and works perfectly.
I did and tried multiple iPhones and different cables.
just started working again without explanation after not driving the jeep for a couple of days.
Weird but my Ford truck does that sometimes too but never just drops CarPlay while plugged in.
 
Advertisement

Next Venture Motorsports
 
Advertisement
Top