Android Auto only plays on right rear speaker

jwms

Member
Joined
Nov 13, 2019
Messages
24
Reaction score
10
Location
U.S.
Vehicle(s)
Jeep Wrangler
First post. Recently in my 2020 JL Rubicon, when connected to Android Auto via the USB-C input port, audio only plays on the right rear speaker.

I can unplug and plug in my phone many times and it will eventually play out of all 4 speakers. But most 95% of the time it's acting up. I have a pixel 4a running Android 11. I've tried with a brand new cable but it suffers the same. Bluetooth audio works fine.

Anyone else experience this?

I'm wondering if the port itself could be faulty.
Advertisement

 
OP
OP

jwms

Member
Joined
Nov 13, 2019
Messages
24
Reaction score
10
Location
U.S.
Vehicle(s)
Jeep Wrangler
I will also note that volume control does not work when it's doing this.
 

GtX

Well-Known Member
First Name
David
Joined
Nov 9, 2019
Messages
1,210
Reaction score
1,661
Location
Illinois
Vehicle(s)
2020 JLUR 3.0D
Occupation
Working for the man.
Vehicle Showcase
1
Mine was acting up. Used JScan to reboot the radio and all started working again.
 

KevinD

Active Member
Joined
Oct 10, 2020
Messages
43
Reaction score
17
Location
Inland Northwest
Vehicle(s)
2021 Gladiator
On my JT using CarPlay, the announcements only play on the left side.
Anyone else happen to notice this?
 

GtX

Well-Known Member
First Name
David
Joined
Nov 9, 2019
Messages
1,210
Reaction score
1,661
Location
Illinois
Vehicle(s)
2020 JLUR 3.0D
Occupation
Working for the man.
Vehicle Showcase
1

redracer

Well-Known Member
First Name
Robert
Joined
Aug 22, 2017
Messages
318
Reaction score
377
Location
Manteca, CA
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon
I have noticed this as well, but not as often as you have. I have noticed that for me it's triggered by things like navigation announcements. Events that are supposed to fade out the music for the announcement then fade it back in. It's just that sometimes the fade in doesn't happen. Usually another announcement or at worst case, a full stop / wait for displays to shut off / restart will fix it. I also do use my tazer to do a full reboot when the radio is at it's worst.

I just don't know who to blame... Google (my phone) or uConnect. Either could be the source of this issue... or both.
 

RedundanT

Well-Known Member
Joined
Sep 9, 2020
Messages
748
Reaction score
1,076
Location
So. Il
Vehicle(s)
2020 JLUR
Had that happen to me, a few times. Usually I unplug the USB cable from the phone and restart Android Auto and it's back to normal. Consider it an Android Auto glitch more than Jeep issue.
 

eck

Well-Known Member
First Name
John
Joined
Dec 3, 2018
Messages
367
Reaction score
541
Location
Apex NC
Vehicle(s)
2018 JLU MOAB HellaYella
If you just press the power button for the stereo and turn it off and on again real quick, it will fix itself. Mine does that pretty frequently.
 

Toxiclows

Well-Known Member
First Name
Christopher
Joined
Dec 6, 2019
Messages
101
Reaction score
27
Location
15748
Vehicle(s)
2020 Willy’s jl
On my JT using CarPlay, the announcements only play on the left side.
Anyone else happen to notice this?
This is normal announcements are for you not for everybody in the car I only played left on speaker
 
OP
OP

jwms

Member
Joined
Nov 13, 2019
Messages
24
Reaction score
10
Location
U.S.
Vehicle(s)
Jeep Wrangler
If you just press the power button for the stereo and turn it off and on again real quick, it will fix itself. Mine does that pretty frequently.
This has been the best trick so far.
 
  • Like
Reactions: eck

joliett

Active Member
First Name
Joel
Joined
May 12, 2021
Messages
27
Reaction score
22
Location
New York
Vehicle(s)
2021 Rubicon
Happened to me a number of times. Radio on and off works...also the music when not playing correctly isn't playing with any fildelity. And the skip song controls dont work either. The radio sometimes freezes too...YUK!
 
Advertisement

Icon Vehicle Dynamics
 
Advertisement
Top