Analog/Digital speedo error

traviswalker007

Well-Known Member
First Name
Tony T Walker
Joined
Jul 7, 2018
Messages
138
Reaction score
40
Location
Phoenix, AZ
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon
Just curious if anybody else noticed this, when i use the push button start my analog speedo is off by 5 mph compared to my digital speedo. when i use remote start they both match the same speed??? any help would be great.

Thanks





Advertisement

 

jebjkey

Well-Known Member
Joined
Apr 23, 2018
Messages
141
Reaction score
117
Location
Hawaii
Vehicle(s)
Wrangler JL Unlimited Sport S
Vehicle Showcase
1
Several threads about speedometer needle indication problems along with similar RPM indication problems. My gauge cluster was replaced due to speedometer and RPM indication problems. Work with your dealer for a fix and search the forum for cruise control and speedometer issues
 

Lou_JLU

Well-Known Member
First Name
Louis
Joined
Jul 15, 2018
Messages
98
Reaction score
61
Location
Adirondacks
Vehicle(s)
2018 JL Wrangler Sahara, 2019 JL Wrangler Sahara
Just curious if anybody else noticed this, when i use the push button start my analog speedo is off by 5 mph compared to my digital speedo. when i use remote start they both match the same speed??? any help would be great.

Thanks
I've experienced the same thing on two occasions. Once while using cruise control the other just last week without. When the offset is there it remains even when parked but goes away when I stop and restart the vehicle. I'm keeping and eye out for a pattern so I can understand better what's going on before having the dealer address it.

pic 1.jpg


pic 2.JPG
 

Mordin Solus

Well-Known Member
First Name
Jason
Joined
Mar 17, 2018
Messages
463
Reaction score
1,482
Location
Austin
Vehicle(s)
2018 JLR
I've experienced the same thing on two occasions. Once while using cruise control the other just last week without. When the offset is there it remains even when parked but goes away when I stop and restart the vehicle. I'm keeping and eye out for a pattern so I can understand better what's going on before having the dealer address it.

pic 1.jpg


pic 2.JPG
This happens with mine as well. Appears to be random and happens when I start, as I can see analog gauge not return to 0 but hover a bit above.
 
OP
OP
traviswalker007

traviswalker007

Well-Known Member
First Name
Tony T Walker
Joined
Jul 7, 2018
Messages
138
Reaction score
40
Location
Phoenix, AZ
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon
Nice!! those are exactly the same issues im having except when I use remote start it always seem to be perfectly synced??
 

JeepCares

Well-Known Member
Joined
Feb 1, 2018
Messages
4,478
Reaction score
2,189
Location
Auburn Hills, MI
Vehicle(s)
JL
Just curious if anybody else noticed this, when i use the push button start my analog speedo is off by 5 mph compared to my digital speedo. when i use remote start they both match the same speed??? any help would be great.

Thanks
Hi traviswalker007,
I can see how this would be frustrating. If you choose to have your dealer look into this, please send us a private message with your VIN and current mileage so we can have the documented for further handling.
Lydia
Jeep Social Care Specialist
 
OP
OP
traviswalker007

traviswalker007

Well-Known Member
First Name
Tony T Walker
Joined
Jul 7, 2018
Messages
138
Reaction score
40
Location
Phoenix, AZ
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon
Hi traviswalker007,
I can see how this would be frustrating. If you choose to have your dealer look into this, please send us a private message with your VIN and current mileage so we can have the documented for further handling.
Lydia
Jeep Social Care Specialist
I will but it seems to be a random issue not sure if its worth wasting time at a dealership they tend to diagnose issues at there own pace and after spending that kind of money on a jeep I kinda wanna drive it. If there has been other issues then maybe jeep care or whoever needs to issue a TSB at some point so customers are not stranded while a dealer takes there sweet time.
 
OP
OP
traviswalker007

traviswalker007

Well-Known Member
First Name
Tony T Walker
Joined
Jul 7, 2018
Messages
138
Reaction score
40
Location
Phoenix, AZ
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon
Hi traviswalker007,
I can see how this would be frustrating. If you choose to have your dealer look into this, please send us a private message with your VIN and current mileage so we can have the documented for further handling.
Lydia
Jeep Social Care Specialist
is this how jeep cares documents stuff?? my 60,000.00 Rubicon has a yellow grill!!

Hi, my name is Ethan with Jeep Customer Care, How may I help you today?
chatAgent.png
Ethan: Hello Tony how can I assist?
chatEndUserMessage.png
Tony Walker: my jl white rubicon front grill is turning yellow
chatEndUserMessage.png
Tony Walker: i should say my 60,000.00 dollar jeep grill is turning yellow
chatAgent.png
Ethan: I would have to recommend you go to a dealership to find out why this is happening. If you make an appoint at a dealership and contact us back we can get a case manager involved
chatEndUserMessage.png
Tony Walker: I was just told by jeep care on the forums to contact you and open a issue, but you say i must go to dealer first? this is funny because there are hundreds of complaints on the JL forums with this issue??
chatEndUserMessage.png
Tony Walker: so is this what jeep care does just pass the issue on to a dealership when you guys know this is and has been an ongoing issue for months?
chatAgent.png
Ethan: Well I would be unable to find out what is causing this from here so we do use our dealerships to find out what is going on then we can start to look into other options
chatEndUserMessage.png
Tony Walker: Im sure you have had numerous compalints on this issue correct? and im sure you huys already know what has caused it considering you have requested customers to send the grills back for testing?
chatEndUserMessage.png
Tony Walker: this is not a random issue so not sure why you say take to dealership so they can investigate it??
chatAgent.png
Ethan: This is personally the first time I am hearing about this and I am unable to determine what the cause is and at this time I can not say if we have a fix for it. This may not be a random issue but with out the dealership looking at it we are unable to assist.
chatEndUserMessage.png
Tony Walker: wow!! typical response i will screen shot this and post on the jl forums for the jeep care rep to see. thank you for taking my 60,000.00 dollars and giving my garbage quality
 
OP
OP
traviswalker007

traviswalker007

Well-Known Member
First Name
Tony T Walker
Joined
Jul 7, 2018
Messages
138
Reaction score
40
Location
Phoenix, AZ
Vehicle(s)
2018 JLU Rubicon
Here are the pics from my speedo issue. When i first start my jeep its fine, but when i shut it off and start back up the speedo is off by 2 each time i shut it off its off by more and more. If i use remote start the speedo is always perfect to the digital dispaly????









20180910_110324.jpg
20180908_204353 (1).jpg
20180908_204518 (1).jpg
20180910_110324.jpg
20180908_204353 (1).jpg
20180908_204518 (1).jpg
 

maguro

Well-Known Member
First Name
Ken
Joined
Nov 25, 2017
Messages
442
Reaction score
540
Location
Canadian Rockies
Vehicle(s)
Punk'n JLUR
Here's mine. I'm stopped on the side of a street and yet my speedometer show's that I'm going ~10km/h.

jlspeedo.jpg
 

amnesiac

Well-Known Member
Joined
Oct 22, 2019
Messages
373
Reaction score
663
Location
Cleveland
Vehicle(s)
2020 Wrangler Sport S
I’ve noticed mine is off 2-3 mph. The analog is higher.

for those of you who have had this issue, is it safe to assume the digital speedometer is correct, and the analog is always the one that is off?
 

Advertisement




Allmoparparts.com
 



Advertisement
Top